vineri, 5 octombrie 2012

Cele mai frumoase orașe din lume

Madrid, Spania Construit pe ruinele cetății Margerit, orașul a devenit capitala Spaniei în 1561, în timpul domniei lui Filip al II-lea de Habsburg. Astăzi, singurul oraș concurent în ceea ce privește atracțiile turistice este Barcelona.
Amsterdam, Olanda Prima atestare documentară a capitalei olandeze a fost în 1275, fiind legată de numele contelui Floris al V-lea. Deși orașul este plin de muzee, valori arhitecturale și oferte culturale, turiștii îl preferă pentru atracțiile recreaționale, cum ar fi vânzarea liberă a marijuanei. 
Londra, Marea Britanie Este cel mai important centru politic, financiar, cultural și artistic al Regatului Unit, dar și unul din cele mai importante orașe ale lumii. Turiștii din Londra nu vor știi ce să aleagă dintre minunatele clădiri, parcuri, grădini, muzee, expoziții și galerii.
Paris, Franța Mulți dintre cei care ai vizitat Parisul l-au catalogat drept „Orașul Iubirii‟, datorită romantismului ce se regăsește în arhitectură, străzi și spiritul metropolei. Dintre multitudinea de muzee și clădiri impresionante, perla Parisului este celebrul Turn Eiffel, care măsoară 324 de metri înălțime.
Sidney, Australia Orașul este situate pe malul unuia dintre cele mai frumoase golfuri din lume, cu un port natural spectaculos, și anume Port Jackson. Cel mai mare oraș din Australia, Sydney impresionează prin sumedenia de atracții turistice, dar și prin viața de noapte foarte vie.
New York, SUA New York este orașul în care este imposibil să te plictisești, sunt de părere cei care au vizitat metropola americană. Cel mai populat oraș din Statele Unite, zona sa metropolitană este una dintre cele mai mari zone urbane din lume.
Roma, Italia Situată pe malul fluviului Tibru, Roma are o istorie îndelungată, fiind cel mai important centru turistic al Italiei. Printre monumentele cele mai faimoase se numără Colosseumul și Columna lui Traian. O enclavă a Romei este și statul Vatican, un teritoriu suveran al Sfântului Scaun situat într-un cartier roman.
Barcelona, Spania Barcelona este capitala Cataloniei, o comunitate autonomă din nord-estul Spaniei. Cel mai mare oraș al Spaniei după Madrid, metropola este un contrast între atracții medievale și bulevarde moderne.
Melbourne, Australia Cel mai impresionat aspect al acestui oraș este arhitectura deosebit de frumoasă. Melbourne a fost fondat în anul 1835 de către John Batman și John Pascoe Fawkner și denumit după primul ministrul britanic de la acea vreme, Lordul Melbourne.
Berlin, Germania Cel mai mare oraș al țării, Berlinul a fost capitala Germaniei între 1871 și 1945, redevenind cea mai importantă metropolă în 1990, odată cu reunificarea Germaniei. Ce este interesant la acest oraș este că atracțiiel turistice nu sunt concentrate doar în centru, ci sunt răspândite pe toată suprafața metropolei. 

2 comentarii:

Anonim spunea...

These are impressive articles. Keep up the noble be successful.

Anonim spunea...

If you are open to having a guest blog poster please reply and let me know. I will provide you with unique content for your blog, thanks.

Ce va place si ce ati mai dori sa vedeti pe blogul lui Radoo's?