sâmbătă, 23 iulie 2011

Castele frumoase din Europa......

Chenonceau, Franţa

Castelul Chenonceau este situat în Franţa în apropierea satului Chenonceaux din departamentul Indre-et-Loire. Chenonceau este unul dintre cele mai celebre şi admirate castele de pe Valea Loarei. Castelul a fost construit pe locul unei mori fortificate de pe râul Cher, prima menţiune scrisă despre acesta datând din secolul XI. A fost supranumit castelul femeilor, faimă datorată personajelor istorice feminine care şi-au lăsat amprenta asupra lui.


Versailles, Franţa

Castelul Versailles a fost reşedinţa regilor Franţei Ludovic al XIV-lea, Ludovic al XV-lea şi Ludovic al XVI-lea. În acest castel, în Galeria Oglinzilor, a fost semnat Tratatul de la Versailles. În 1837, palatul a devenit primul muzeu de istorie al Franţei. Castelul este renumit şi pentru grădinile sale, care se întind pe mai multe hectare.


Turnul Londrei, Anglia

Turnul Londrei sau Turnul Alb este cea mai veche construcţie din Londra, aflată pe malul nordic al Tamisei, a cărei construcţie a fost începută de Wilhelm Cuceritorul în jurul anului 1076. William al II-lea terminat munca pe care a început-o Wilhelm Cuceritorul şi, în 1097, a construit un zid de împrejmuire a turnului. Dar responsabil pentru aspectul pe care îl are astăzi Turnul Londrei este regele Henric al VIII-lea, care a ridicat şi turnurile de pe colţurile pereţilor care împrejmuiesc Turnul.


Mont St. Michel, Franţa

Castelul este construit pe o insulă legată de golful St. Malo de un fir de pământ. Insula este dominată de mănăstrirea benedictină construită la 73 de metri deasupra mării. Prima capelă de pe insulă a fost ridicată în anul 708. Majoritatea clădirilor existenete astăzi pe Mont St. Michel datează din secolul al XIII-lea şi sunt o perfectă ilustrare a stilului gotic.




Nymphenburg, Germania

Reşedinţa de vară a conducătorilor Bavariei, castelul Nymphenburg a fost construit de către cinci generaţii ale familiei Wittelsbach, la Munchen.


Neuschwanstein, Germania

Neuschwanstein este un castel în Allgäu, Bavaria, construit în timpul lui Ludovic al II-lea al Bavariei. Castelul este una dintre cele mai renumite atracţii turistice din Germania. Întruchipare a unui vis, Neuschwanstein şi-a început povestea în 1869, cand excentricul Ludovic al II-lea al Bavariei concepe această construcţie. Frumuseţea castelului a adus denumirea de "Castelul din poveşti


Linderhof, Germania

Castelul Linderhof a fost construit de către regelele Ludovic al II al Bavariei în mijlocul unei regiuni muntoase în Bavaria. Impresionat de Castelul Versailles din Franţa, primele planuri au luat naştere în anul 1857. Linderhof a devenit nu un castel reprezentativ pentru Bavaria, ci mai degrabă un refugiu pentru regele Ludovic al II, al cărui caracter retras era mereu în căutare de locuri care să îi ofereau liniştea şi protecţia necesare afirmării personalităţii sale singuratice


Leeds, Anglia

Construit în secolul al XII-lea de către regele Henry II al Angliei, castelul Leeds este un donjon împrejmuit de un zid de apărare, numit de istorici "cheia Angliei", datorită importanţei sale strategice. Este un complex perfect păstrat, cu numeroase elemente arhitecturale distinctive încă existente - unul din cele două faruri înalte de 24 de metri. Deşi construit în Evul Mediu, castelul avea să fie folosit chiar şi în secolul XX, când tunelurile secrete au devenit adăpost anti-aerian.


Chambord, Franţa

Cel mai maiestuos castel de pe Valea Loarei, Chambord, una dintre minunile Renaşterii, nu a fost niciodată locuit în mod continuu. El a fost doar o reşedintă temporară pentru numeroşii regi ai Franţei şi pentru suita lor.


Blois, Franţa

Castelul Blois este situat pe Valea Loarei mai precis pe malul de nord-est al fluviului în oraşul Blois din Departementul Loire-et-Cher, Franţa. Între anii 1498 - 1589, el a fost reşidinţa nobililor din casa monarhiilor de Valois şi Orléans. În timpul Revoluţiei franceze castelul a fost jefuit şi distrus, fiind restaurat după anul 1845. În prezent castelul a devenit muzeu.

Niciun comentariu:

Ce va place si ce ati mai dori sa vedeti pe blogul lui Radoo's?