sâmbătă, 2 iulie 2011

Cele mai rapide 12 masini decapotabile

Viteza, fiabilitate, confort si nu in ultimul rand eleganta. Iata cateva dintre caracteristicile specifice masinilor decapotabile de lux, care odata cu venirea verii isi fac incet incet simtita prezenta pe sosele sau in showroom-uri.

Cei de la CNN au realizat o lista cu cele mai rapide 12 masini decapotabile, dotate cu motoare puternice cu sute de cai putere.

Cu un pret de pornire de 67.550 de dolari si un consum urban de 18 litri la suta de kilometri si extraurban de aproape 12 litri, BMW M3 este o masina extrem de confortabila si practica. Scaunele din spate sunt suficient de comode pentru o masina sport. Cu toate ca are un motorputernic cu 8 cilindri in V, BMW M3 este o masina mica, usoara si rapida, care poate aborda foarte usor virajele.

bmw m3


Tinand cont de faptul ca Ford Shelby GT500 are un de motor de 550 de cai putere, consumul urban de 15 litri la suta de kilometri si extraurban de 10 litri nu este deloc exagerat. Masina are un pret de lista de 54.000 de dolari. Procesul de imbunatatire la care a fost supus in ultimii ani a facut din acest model un autoturism extrem de fiabil in curbe nu numai la drum drept cum erau recunoscuti predecesorii sai.

ford


Chevrolet Camaro ZL1 este un prototip care urmeaza sa fie lansat in cursul acestui an. Cu toate ca producatorii nu au dat niciun fel de detaliu despre aceasta masina, au aparut informatii ca autovehiculul va fi echipat cu un motor de 550 de cai putere, concurand direct cu Ford Shelby GT500.

camaro


Mini Cooper este una dintre cele mai ieftine masini din aceasta lista cu modele decapotabile, avand un pret de pornire de doar 34.000 de dolari. Micuta masina vine echipata cu un motor turbo de 208 cai putere, dar nu poate fi achizitionata cu transmisie automata. Acest model se comercializeaza doar cu cutie manuala in sase trepte, avand un consum urban de 9 litri la suta de kilometri si extraurban de doar 7 litri.

mini


Abarth 500c face parte din diviza de lux a Fiat. In America lansarea acestui model va avea loc in aproximativ un an. Masinile Fiat 500 C sunt vandute in America cu un motor si transmisie diferite de cele aflate pe piata europeana, deci este de asteptat ca si modelul Abarth sa vina cu elemente unice. Momentan, se stie ca va fi mai rapid decat un Fiat 500 C, dar nu se cunoaste inca motorizarea.

fiat


Audi R8 V10 are un pret de pornire de aproape 163.000 de dolari si un consum urban de 19 litri si extraurban de 12 litri. Se poate opta pentru un model cu transmisie manuala de sase trepte sau secventiala pentru cei ce doresc sa schimbe vitezele fara a utiliza ambreiajul.

audi


Mercedes-Benz SLS AMG Roadster are 563 de cai putere si iti permite confortul de a deschide si inchide acoperisul in mers atat timp cat nu se depaseste o viteza de 50 km/h.

mercedes


Porsche 911 Turbo S Cabriolet are un pret de 172.000 de dolari. Este uimitor ce poate face Porsche cu doar sase cilindri. In timp ce alte masini necesita 8 cilindri pentru a dezvolta 500 de cai putere, Porsche 911 Turbo S are 530 de cai cu un motor de 3,8 litri cu 6 cilindri. Acest model poate consuma in oras 14 litri de combustibil la suta de kilometri, iar in afara orasului aproape 10 litri.

porsche


Bentley Supersports are un pret de 280.000 de dolari si un consum in oras de peste 23 de litri la suta de kilometri. In luna februarie conducatorul de raliu, Juha Kankkunen, a stabilit un record mondial de viteza pe gheata cu aceasta masina. El a mers cu 330 de km/h pe un strat de gheata gros de-a lungul coastei Finlandei.

Pe langa cateva modificari minore, inclusiv o parasuta la masina pentru a ajuta la oprire, autoturismul este la fel ca oricare alt Continental Supersports de la Bentley. Pentru a marca acest eveniment Bentley a introdus o editie speciala a acestui model, dotat cu un motor de 12 cilindri ce dezvolta o putere de 631 cai. Acest model prezinta si unele detalii grafice de lux.

bentley


Lamborghini Gallardo se ridica la un pret de 248.000 de dolari. Are un consum similar cu Bentley Supersports. Acest model este construit din aluminiu si fibra de carbon, lucru ce face ca masina sa fie usoara si mult mai rapida.

lamborghini


Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport este cea mai scumpa masina din cele mentionate pana acum, cu un pret ce poate atinge 2 milioane de dolari. Motorul de 16 cilindri si 4 turbocompresoare o recomanda ca fiind una dintre cele mai rapide masini din lume. Consumul este pe masura, astfel ca in oras sunt necesari 35 de litri de combustibil pentru a parcurge 100 de kilometri. La drum lung Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport are un consum de 20 de litri.

buggati


Ferrari California este una dintre cele mai frumoase masini pe care le poti vedea vreodata. Are un motor cu 8 cilindri in V si 435 de cai putere si este disponibila cu o transmisie manuala in sase trepte sau o transmisie automata in sapte trepte. Pretul unei astfel de bijuterii pe patru roti este de 192.000 de dolari.

Ferrari

Un comentariu:

Lolli spunea...

imi cumpar Bugatti cand ajung in Rai.pana atunci Toyota.:)

Ce va place si ce ati mai dori sa vedeti pe blogul lui Radoo's?